به گزارش ایرنا، "حمید عبادی" گفت: این پرندگان معمولا پس از زمستانگذرانی در منطقه، اوایل بهار به سمت عرضهای جغرافیایی بالاتر بازمیگشتند.
امسال، اما به خاطر برودت هوای منطقه، بارشهای سنگین برف و همچنین یخزدگی سطح دریاچه سد، پرندگان مهاجر در زیستگاه سد پانزده خرداد دلیجان غافلگیر شده و ناگزیر مهاجرت خود را به مناطق گرمسیر جنوبی کشور ادامه دادند.
دریاچه سد پانزده خرداد با 5/13 کیلومترمربع وسعت، واقع در 5 کیلومتری شهر دلیجان و در مجاورت راه دلیجان - سلفچگان، از مناطق تحت نظارت و مدیریت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دلیجان است.
این دریاچه هر ساله زیستگاه شمار زیادی از پرندگان بومی و مهاجر بوده و پرندگان آبزی و کنار آبزی شامل کشیم کوچک، باکلان بزرگ، انواع حواصیل (سفید و خاکستری)، اگرت، خوتکا، کله سبز، چوب پا، آبچلیک، کاکایی کوچک، پرستوی دریایی، درنای معمولی و انواع عقابها مانند کورکور، حنایی، مارگیر، تالابی، ماهیگیر و بالابان و بعضی از پرندگان خشکی زیست مانند کبک، باقرقره و تیهو در این منطقه به فراوانی یافت میشوند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دلیجان گفت: پرندگان مهاجر عمدتا از خانواده لک لکها، اگرت و حواصیل هستند که از نواحی سیبری به ایران وارد شده و اوایل آذرماه به صورت موقت در منطقه استقرار مییابند و درصورتی که هوا مساعد باشد زمستانگذرانی کرده و در غیر این صورت مهاجرت خود را به سمت جنوب کشور ادامه میدهند.
عبادی اظهار داشت: دریاچه سد پانزده خرداد با داشتن مقادیر زیادی ماهیان سوف و کپور و همچنین شاه میگو محل مناسبی برای زمستانگذرانی پرندگان مهاجر است.
وی گفت: هم اکنون تعدادی از پرندگان دائمی منطقه مانند خوتکا، کاکایی کوچک، آبچلیک، چوب پا و حواصیل سفید در اطراف دریاچه سد پانزده خرداد دلیجان وجود دارد.